Magdalena

Här kan ni läsa lite om mitt liv och om min webbutik som heter Hälsobutiken i Nöbbelöv. www.halsosidan.com Hör av er om det är nåt. Ni kan då höra av er via webbutiken.

Första advent

Vad har hänt sen jag skrev sist?... Jo Mindy och hennes gulliga son Maximus va här i Onsdags och hälsade på. Igår va mina föräldrar här och hälsade på, firade martins födelsedag igen... Och idag ska martins kompis komma hit med sina två töser. Alla är ju så nyfikna på Hampus =)

Jag julpyntade också i fredags. Har inte så mycket julpynt men det vi har är iaf uppe nu. Idag är jag trött som bara den och lite förkyld. Och sen är jag så irriterad på Pysen. Han välter ner alla blommor så mina fina keramik krukor går sönder och fullt med jord på hela golvet. Är ganska trött på den katten just nu. Och han välte ner en lampa som jag hade satt i fönstret i matrummet... så dom trådarna i lampan gick sönder... Han ska bara fördärva allt.. Och när jag skulle sätta upp en röd boll i fönstret i mitt datarum i fredags och tog bort mina delfiner så hade han bitit sönder sladden till den. Det va ju delfiner som lyste.. Så blev jätte ledsen och förbannad på katten. Älskar ju delfiner och den hade jag fått av mina föräldrar.  Den katten stressar mig. Så kan aldrig koppla av här hemma. Och sen får jag inte så mycket hjälp här hemma av Martin heller. Vi bråkar nästan varenda dag nu.

Han har börjat kalla mig för "tjockis" och hur jävla roligt är det och höra! Jag har ju trots allt gått ner alla dom kilona som jag gick upp under graviditeten. Det är bara det att skinnet är löst på magen, det har inte hunnit med riktigt... Det tar ju sin tid. Och sen säger han att jag äter för mycket, men jag måste ju ha mycket näring om jag ska kunna amma överhuvudtaget. Får ju knappt ut nån mjölk nu för att man inte mår så bra. Och att man är sönderstressad.  Och sen gnäller han över att han inte får sex. Jag menar det tar tid innan sexlivet kommer tillbaka efter att man har fått barn. Men det verkar inte han fatta! Jag får ju ta hand om allt här hemma, hur fan ska man då orka ha sex också???

Nej nu har jag gnällt färdigt för denna gången.

Ha en underbar första advent!!

Puss

Hampus 1 månad

Idag är Hampus 1 månad! Tiden går så himla fort. FÖR FORT!!! Idag har jag tvättat, städat och varit på BVC. Han växer som han ska så det är ju skönt.

Imorgon ska Mindy komma hit en runda på förmiddan. Är evigheter sen vi träffades nu. Sen kanske jag ska en runda o hälsa på dom på jobbet, dom är så nyfikna på Hampus =)

På Lördag kommer mina föräldrar hit o firar martin. Dom skulle kommit i lördags men blev inte av så dom kommer denna helgen istället.

Ikväll blir det ganska lugnt här hemma. Ska snart sätta mig o amma. Hampus tar bröstet lite nu men inte alls mycket. Men jag kämpar varje dag för vill verkligen amma o att han ska få igång mjölkproduktionen så jag slipper ge honom så mycket mjölkersättning. För av mjölkersättningen får han förstoppning. Så fick ett råd av dom på BVC idag att jag skulle stimulera analöppningen med en Topz så att det kom igång o det gjorde det faktiskt. Han bajsade rejält o det är skönt med tanke på att han bara har bajsat 1 gång på en hel vecka o när dom äter mjölkersättning ska dom helst bajsa minst en gång om dan. Han har haft enormt ont i magen, haft sån himla magknip länge nu.

Ha det bra!

Puss


Hampus

Har varit på BVC idag. Nu väger Hampus 4480 gram och är 56.5 cm lång och hans huvudomfång är 38 cm. Det innebär att han har gått upp 270 gram på en vecka och växt 1.5 cm och 0.5 om huvudet. Så han växer jätte mycket. Ska dit igen på Tisdag för då är det en månads kontroll. Kan inte fatta att han är 1 månad på tisdag. Tiden går så himla fort.

Ska snart sätta mig o pumpa tänkte jag. Hampus ligger o vilar en stund nu. Sen skulle här behövas städas lite o jag skulle behöva köra o handla. Mycket man ska göra när man har djur o så osså...

Igår sov jag nästan bort hela dan. Hade sån migrän när jag vaknade på morgonen. Skulle ju träffat Lie igår men fick lämna återbud eftersom jag hade så himla migrän. Sov ju till 12 och sen la jag mig igen vid 4 på eftermiddan. Men jag behövde verkligen sova.

Igår fyllde min älskling 30 år. Vi ska fira honom nu på lördag med hans familj o med min familj. Blir väl bara lite kakor o tårta. Har inte råd att bjuda på nåt stort... Är ganska fattigt nu när man går hemma... Men jag älskar min underbara Hampus över allt annat. Gör allt för honom!!! Skulle inte klara mig utan honom i mitt liv nu! Trodde inte man kunde älska någon så mycket!

Nej nu måste jag fixa lite här hemma. Ha en underbar dag i detta trista höstvädret.

Puss

Han växer

Så det knakar... Nu väger Hampus 4210 gram. Han har gått upp 150 gram på en vecka. Va på BVC igår. Han är 55 cm lång. Och hans huvudmått är 37.5 cm. Så han har växt 2 cm runt huvudet och 1 cm på längden. Och han har gått upp 130 gram sen han föddes. Så han är en stor gosse.

Amningen går inte alls bra =/ Så jag får pumpa och använda mjölkersättning osså... Känns jätte tråkigt. Man känner sig så värdelös. Men jag hinner ju aldrig vila här hemma. Hampus sover ju inte om nätterna och sen på dagarna är han grinig och vill bara va i famnen hela tiden så jag får ju knappt nåt gjort här hemma. Och sen har man då alla djuren som vill ha uppmärksamhet. Hinner ju tyvärr inte med djuren längre som innan. Så i och med att jag inte får nån sömn och är sönder stressad så kommer inte min mjölkproduktion igång som den ska. O jag vet inte hur jag ska få tiden att räcka till så jag kan vila. För jag måste köpa present till min mamma o sen till Martin för han fyller ju 30 år nu den 19 november. Och sen är det ju dags att tänka på att köpa julklappar o jag har 10 personer som jag ska köpa till.... O dessutom så vet jag inte när jag kommer få min mammapeng än, så just nu är det väldigt fattigt. Så man grubblar för mycket på allting just nu. Jag har väl max fått 4 timmars sömn på 2 dygn nu... Jag orkar snart inte med detta längre. Jag lär väl gå i väggen på grund av Hampus o alla djuren här hemma... Har ju en kattunge som busar hela jävla tiden med allt som han inte ska busa med. Gräver bland blommorna o välter ner allt och klättrar i gardinerna o sånt... Inte så konstigt jag inte kan få ro i kroppen så jag kan lägga mig o vila nån timme....Orkar ju knappt sitta vid datorn längre heller, så det är därför som jag inte skiver blogg så ofta just nu.

Nej nu vill Hampus ha mat.

Ha det bra.
Puss

Älskar min underbara familj

Idag har jag kört bil för första gången sen jag fick ta kejsarsnitt. Har inte kört bil på 2 ½ vecka. Kändes jätte konstigt att sätta sig i bilen och köra, men samtidigt jätte skönt. Så körde till konsum o kastade glas, burkar och tidningar. Gick in o handlade o sånt o sen körde jag hem. När jag kom hem så tog jag fram dammsugaren o städade av lite här hemma. Sen vid 4 tiden i eftermiddags kom mina föräldrar hit en runda. Min pappa bjöd oss på kinamat. Alltid gott =) Dom har precis kört hem. Så vi ska snart sätta oss o se på Sagen om Ringen. Längesen man såg dom filmerna.

Allt går bra med Hampus förutom amningen... Han vill inte ta bröstet som han ska så blir tyvärr att jag får pumpa och ge honom mat via nappflaskan... Och sen verkar jag inte ha tillräckligt med mjölk heller så måste tyvärr ge honom mjölkersättning på natten. Hatar att behöva ge honom det men har tyvärr inget val eftersom jag inte får ut tillräckligt med bröstmjölk...=/ Men jag vet att stress och för lite sömn gör så att man får mindre mjölk... Och jag vet att man ska vila på dagen när hampus väl sover men jag har svårt för att koppla av då, för då har man djuren och allt annat som ska fixas här hemma. Och lilla Pysen som busar med allt hela tiden och då får jag ingen ro i kroppen. Så det är lite tråkigt.... Och Martin är ju bara hemma tom Måndag, så han börjar jobba på Tisdag och då får jag ta hand om allt här hemma på dagarna. Nu hjälper ju Martin till jätte mycket med både Hampus och djuren. Och det är jag jävligt glad över. Vet inte om jag hade orkat med dessa dagar utan honom.
Älskar min underbara familj över allt annat! Vet inte vad jag skulle gjort utan er!!

Pussar

BVC

I Måndags va vi på socialen och skrev på faderskaps intyg. Måste man göra när man inte är gifta. Igår va vi i Höganäs så min familj fick träffa Hampus. Blev lite väl mycket folk hos mina föräldrar så Hampus fick ingen vila på hela dan igår nästan, så han va väldigt jobbig när man kom hem sen... Han va övertrött.... Han somna inte förrän vid 2 inatt.... Men sen sov han väldigt gott. Han är väldigt trött idag osså... Så får iaf hoppas att han kan sova inatt... eftersom han har sovit ganska mycket under dan idag....

Imorse vid 10 tiden kom distriktsköterskan från BVC hit på hembesök. Skulle väga o mäta Hampus. Han vägde ju 3800 g när vi åkte hem förra tisdan och idag vägde han 4060g så han har gått upp 200 g på en vecka =) Så han äter väldigt bra.

Ska till BVC en gång i veckan för mätning och vägning. Hampus har ju blivit lite förkyld. Han hostar o nyser =/ Tycker så himla synd om honom.

Har nyss ätit middag. Ska snart sätta in disken i maskinen o sen hoppa in i duschen.

Imorgon funderar vi på att köra o storhandla. Får passa på nu när Martin är hemma eftersom jag vågar inte bära tunga kassar o sånt än. Är ju rädd att det ska bli infektion i snittet. Och det kan ju va väldigt onödigt.

Jag älskar min underbara familj över allt annat.

Puss