Magdalena

Här kan ni läsa lite om mitt liv och om min webbutik som heter Hälsobutiken i Nöbbelöv. www.halsosidan.com Hör av er om det är nåt. Ni kan då höra av er via webbutiken.

Kinesiotape

 
 
 
Kinesiotapen är helt unik. Genom att lyfta huden mikroskopiskt så kan den lindra smärta och underlätta lymfdränage. Där tapen appliceras bildas små upphöjningar i huden. Tryck och svullnader kan då tas bort från det irriterande eller skadade området vilket kan påskynda och hjälpa kroppen att läka naturligt utan smarta eller rörelsehinder.

Tapen kan hjälpa den läkande processen så länge den sitter kvar. Klistret försämras efter 4-7 dagar och då minskar även tapens rehabiliteringsförmåga. Byt därför tapen när den börjar lossna. Beroende på hur mycket du idrottar, samt vart på kroppen tapen sitter så kan klistret försämras snabbare.
Genom sin unika utformning så kan tapen både ge stöd och balans utan att hindra rörelseförmågan. Applicering direkt kan ge omedelbar effekt vid stukning, blödning, ledbesvär eller inflammation. Tapen är elastisk och lika tunn som huden och med ett klister som är vågformat så leder den bort vatten från tapen. Så du kan aktivt träna och duscha med tapen.
Detta kan tapen göra:
1. Bättre blodcirkulation och lymfdränage. Genom att lyfta hud och muskel så gör det att vävnadsvätska och blodet lättare transporteras bort. Kan ge leder, muskler och inflammerade områden möjlighet att arbeta och röra sig naturligt.
2. Kan minska smärta
3. Genom att minska muskelspänningar så kan tapen hjälpa fascian och muskler att återfå sin naturliga funktion.
4. Tapen stimulerar maknoreceptorerna i huden. Det är dessa receptorer som aktiveras vid t.ex beröring, sträckning, tryck eller vibration. Det gör att mjuka förband runt skadade leder och muskler kan upplevas som stöd.
5. Du får en rehabilitering 24 timmar om dygnet. Med tapens förmåga så gör det att du får en rehabiliteringsperiod med stimulans hela tiden och därav en effektivare rehabilitering. När du applicerar tapen på huden över t.ex. ett inflammerat område så lyfter och sträcker tejpen huden försiktigt. Detta gör att det skapas ett mellanrum mellan huden och den inflammerade vävnaden. Då minskas trycket på blodkärl och lymfkärl och ökar cirkulationen i det skadade området.
Vid ökning av blodflöde så förbättras leveransen av syre och näringsämnen till de skadade vävnaderna och påskyndar då läkningsprocessen. Tapen ger en snabb smärtlindring då den förbättrar det lymfatiska flödet som minskar svullnader och ger mindre tryck på smärtreceptorerna.
Applicering: Vi rekommenderar att tapa 10-30 minuter före aktivitet så att tapen sätter sig ordentligt. Stryk på tapen ordentligt efter applicering så den fäster bättre eftersom klistret fäster bättre genom friktion. Oljor ,krämer och liniment kan påverka klistret så den fäster sämre. Applicera på torr hud.

Längd: 5 meter
Bredd: 5 cm
Pris: 129 kr fri frakt
www.halsosidan.com
 

Handla för 500 kr och få ett par öronljus på köpet

Handla för 500 kr och få ett par öronljus på köpet
www.halsosidan.com